Guia docente 2020_21
Facultade de Ciencias do Mar
Grao en Ciencias do Mar
 Materias
  Bioquímica
   Contidos
Tema Subtema
Compoñentes inorgánicos dos organismos vivos: Importancia das interaccións non covalentes.
O papel da auga nos procesos biolóxicos.
Interaccións das macromoléculas en solución.
Acidos nucleicos: Composición de nucleósidos e nucleótidos.
Acido desoxirribonucleico.
Acidos ribonucleicos.
Aminoácidos e proteínas: Clasificación e propiedades dos aminoácidos.
Ligazón peptídico.
Péptidos e proteínas: estrutura, función e clasificación.
Glúcidos: Características xerais e clasificación.
Monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos.
Estrutura, importancia e función.
Lípidos: Características xerais e importancia biolóxica.
Clasificación: acidos grasos; lípidos simples; lípidos complexos; lípidos isoprenoides; eicosanoides.
Enzimas: Concepto, centro activo, e clasificación.
Catálisis enzimática.
Cinética enzimática.
Encimas alostéricas.
Introdución ao Metabolismo: Rutas metabólicas.
Anabolismo e catabolismo.
A enerxía nos procesos biolóxicos.
Regulación do metabolismo.
Metabolismo de glúcidos: Procesos anaeróbicos de xeración de enerxía.
Procesos oxidativos: ciclo do ácido cítrico e ruta das pentosas fosfato.
Oxidaciones biolóxicas: transporte electrónico e fosforilación oxidativa.
Biosíntesis de glúcidos.
Metabolismo lipídico: Beta oxidación de ácidos grasos.
Biosíntesis de ácidos grasos.
Regulación do metabolismo de ácidos grasos.
Biosíntesis de trigicéridos e fosfolípidos.
Lípidos de memebrana, esteroides, isoprenoides e eicosanoides.
Metabolismo de compostos de nitroxeno: Proteolisis.
Catabolismo dos aminoácidos.
Excreción do nitróxeno dos aminoácidos: ciclo da urea.
Degradación do esqueleto carbonado dos aminoácidos.
Biosíntesis de aminoácidos.
Regulación do metabolismo de aminoácidos.
Degradación de ácidos nucleicos, nucleótidos e nucleósidos.
Transmisión e expresión da información xenética: Copia da información: Replicación.
Reestruturación da información: restrición, reparación e recombinación.
Transferencia da información: Transcrición.
Descodificación da información: Tradución.
Práctica: Enzimología Preparación de extracto enzimático.
Medida da actividade enzimática.
Caracterización cinética.
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