Acidos nucleicos: |
Composición de nucleósidos e nucleótidos.
Acido desoxirribonucleico.
Acidos ribonucleicos. |
Glúcidos: |
Características xerais e clasificación.
Monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos.
Estrutura, importancia e función.
|
Enzimas: |
Concepto, centro activo, e clasificación.
Catálisis enzimática.
Cinética enzimática.
Encimas alostéricas. |
Metabolismo de glúcidos: |
Procesos anaeróbicos de xeración de enerxía.
Procesos oxidativos: ciclo do ácido cítrico e ruta das pentosas fosfato.
Oxidaciones biolóxicas: transporte electrónico e fosforilación oxidativa.
Biosíntesis de glúcidos. |
Metabolismo de compostos de nitroxeno: |
Proteolisis.
Catabolismo dos aminoácidos.
Excreción do nitróxeno dos aminoácidos: ciclo da urea.
Degradación do esqueleto carbonado dos aminoácidos.
Biosíntesis de aminoácidos.
Regulación do metabolismo de aminoácidos.
Degradación de ácidos nucleicos, nucleótidos e nucleósidos.
|
Práctica: Enzimología |
Preparación de extracto enzimático.
Medida da actividade enzimática.
Caracterización cinética. |