2. O estudo do traballo |
2.1. Introdución ao estudo do traballo
2.2. Condicións de traballo
2.3. O estudo de métodos
2.4. O deseño da distribución en planta: Liñas de fabricación e células |
4. A filosofía Lean. Conceptos básicos de Lean Manufacturing |
4.1. Introdución á filosofía Lean
4.2. Lean Manufacturing: definición, obxectivos e conceptos básicos
|
5. Técnicas e ferramentas Lean |
5.1. Redución dos tempos de preparación (técnicas SMED)
5.2. Organización, Orde e Limpeza. As 5 eses (5S)
5.3. Xestión visual. Luces de aviso e andon
5.4. Control autónomo de defectos (autonomation). Poka-Yokes
5.5. Kanban
5.6. Polivalencia e participación do persoal. Sistemas estruturados de participación do persoal: sistemas de suxestións, círculos de calidade, grupos de mellora
5.7. Organización en células. Fábricas dentro de fábricas
5.8. Estandarización de operacións
5.9. Suavizado da produción
5.10. Xestión do mantemento. Mantemento Produtivo Total (TPM)
5.11. Relacións cos provedores no marco Lean
5.12. Implantación da filosofía Lean |