José López Carrascosa y Aurelia Modrego, La biotecnología y su aplicación industrial en España, 1994,
Jean-François Hamel, Jean B. Hunter; Subhas K. Sikdar, Downstream processing and bioseparation : recovery and purification of biological, 1990,
José A. Teixeira; Antonio A. Vicente, Engineering aspects of food biotechnology, 2014,
OECD, The application of Biotechnology to industrial Sustainability, 2001,
Básicas
Bu’lock, J.E., Kristiansen, B. “Biotecnología básica”, Acribia, Zaragoza (1991).
Gódia, F, López Santín, J. “Ingeniería bioquímica”, Síntesis, Madrid (1998).
Complementarias
Bailey, J.E., Ollis, D.F. “Biochemical Engineering Fundamentals (2ª ed.)”, McGraw Hill, New York (1986).
Atkinson, B., Mavituna, F. “Biochemical Engineering and Biotechnology Handbook”(2ª Ed), Stockton Press, New York (1999).
Atkinson, B. “Reactores bioquímicos”, Reverté, Barcelona (1986).
Rehm, H.J., Reed, G. “Biotechnology: a multi volume comprehensive treatise.Vol. 3. Bioprocessing (2ª ed.)”, VCH, Weinheim (1991).
Otras bibliografías y referencias de interés para consulta
· Aehle, W. “Enzymes in industry: production and applications (2ªed.)”, Wiley-VCH, Weinheim (2004).
· Asenjo, J.A. “Separation processes in biotechnology”, Marcel Dekker,New York (1990).
· Asenjo, J.A., Merchunk, J.C. “Bioreactor System Design”, Marcel Dekker, New York (1995).
· Bickerstaff, G.F. “Immobilization of enzymes and cells”, Humana Press, Totowa(1997).