Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Nutrición e dietética
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
RA1: Coñece os nutrientes que forman parte dos alimentos e comprende a súa implicación nos procesos metAbólicos C1
RA2: Integra e relaciona o coñecemento do metabolismo dos nutrientes coa súa implicación en situacións de saúde e enfermidade C1
RA3: Coñece e valora as necesidades nutricionais das persoas sas e en situacións *fisiológicas especiais, para promover e reforzar pautas de conduta alimentaria saudable. B1
B7
B15
C1
C23
RA4: Establece recomendacións nutricionais en función das necesidades dos individuos e poboacións, en distintas etapas da vida e en diferentes situacións *fisiológicas B3
B8
B15
B17
C1
C23
RA5: Capacidade de establecer estratexias de análises para detectar desviacións dos patróns nutricionais recomendados B1
B2
B7
B17
C23
C24
RA6: Coñece e valora desde a perspectiva actual a prevención de enfermidades crónicas relacionadas coa alimentación B1
B2
B7
B8
B15
RA7: Valora dietas e detecta os posibles erros e expón as solucións máis adecuadas a cada caso. B1
B2
B7
B17
C11
C23
C24
RA8: Deseña dietas basales tanto culitativamente como cuantitativamente B1
B7
B15
B17
RA9: Realiza avaliacións nutricionais mediante métodos antropométricos B2
B7
RA10: Deseña dietas para diferentes patoloxías B1
B7
B8
B15
B17
C1
C11
C23
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000