Galego
2024_25
2023_24
2022_23
2021_22
2020_21
2019_20
2018_19
2017_18
2016_17
2015_16
2014_15
2013_14
2012_13
2011_12
2010_11
2009_10
Utilidades
Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Facultade de Ciencias
Titulacións
Grao
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Grao en Ciencias Ambientais
Grao en Ciencias Ambientais
Grao en Enxeñaría Agraria
Grao en Enxeñaría Agraria
Mestrado
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
Máster Universitario en Fotónica e Tecnoloxías do Láser
Máster Universitario en Nutrición
Información de interese
Web principal
Secretaría
Webmail
Faitic
Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Asignaturas
Bromatología
Contenidos
castellano
DATOS IDENTIFICATIVOS
2015_16
Asignatura
Bromatología
Código
O01G040V01501
Titulacion
Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Descriptores
Cr.totales
Seleccione
Curso
Cuatrimestre
6
OB
3
1c
Competencias
Resultados de aprendizaje
Contenidos
Planificación
Metodologías
Atención personalizada
Evaluación
Fuentes de información
Recomendaciones
Tema
Subtema
I. INTRODUCCIÓN A LA BROMATOLOGÍA.
Conceptos de alimento, alimentación y nutriente.
II. ALIMENTOS DE ORIGEN ANIMAL.
II.1. Carnes y derivados.
II.2. Pescados, mariscos y derivados.
II.3. Huevos y derivados.
II.4. Leche y derivados.
III. ALIMENTOS DE ORIGEN VEGETAL.
III.1. Grasas vegetales.
III.2. Cereales, harinas y derivados.
III.3. Legumbres secas y derivados.
III.4. Tubérculos, derivados y setas.
III.5. Hortalizas y verduras.
III.6. Frutas y derivados.
III.7. Edulcorantes naturales.
III.8. Condimentos y especias.
III.9. Alimentos estimulantes.
IV. BEBIDAS.
IV.1. Aguas y bebidas no alcohólicas.
IV.2. Bebidas alcohólicas.
V. ADITIVOS E IMPUREZAS.
V.1. Aditivos.
V.2. Impurezas.
Universidade de Vigo
| Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000