Guia docente 2014_15
E. U. de Enfermería (Ourense)
Grao en Enfermaría
 Materias
  Enfermaría comunitaria I
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. SAÚDE E ENFERMIDADE 1.1. Concepto clásico de saúde e enfermidade
1.2. Factores determinantes de saúde
Bioloxía human
Estilos de vida
Contorna
Servizos sanitarios
TEMA 2. EPIDEMIOLOXÍA 2.1. Medidas de frecuencia de enfermidade
2.2. Tipo de estudios epidemiolóxicos
2.3. Demografía sanitaria
TEMA 4. SAÚDE AMBIENTAL E ECOLÓXICA 4.1. Medioambiente, saúde e problemas sanitarios
4.2. Contaminación atmosférica e saúde
4.3. Contaminación do chan e das augas
4.4. Contaminación física: por radiacións, térmica, por ruído e baixas frecuencias
TEMA 3. MICROBIOLOXÍA: MEDIDAS DE PREVENCIÓN FRONTE OS AXENTES INFECCIOSOS 3.1. Microbioloxía.
3.2. Microorganismos celulares e subcelulares
3.3. Medidas de prevención fronte os axentes infecciosos
Desinfeción
Esterilización
Precaucións universales
TEMA 5. ATENCIÓN PRIMARIA DE SAÚDE. ENFERMARÍA COMUNITARIA 5.1. Principios xerais.
5.2. Organización e funcionamiento dos Servizos de Atención Primaria.
5.3. Funcions da enfermeira de atención primaria
5.4. Entrevista clínica
TEMA 6. EDUCACIÓN PARA A SAÚDE. PROMOCIÓN DA SAÚDE 6.1. Conceptos xerais e bases da Educación para a saúde.
6.2. Promoción da saúde
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000