Sinale A
|
Código |
Resultados de Formación e Aprendizaxe Específicas |
|
A1 |
Coñecer os fundamentos físicos, químicos e biolóxicos relacionados cos alimentos e os seus procesos tecnolóxicos |
|
A2 |
Coñecer e comprender a química e bioquímica dos alimentos e a relacionada cos seus procesos tecnolóxicos |
|
A3 |
Coñecer os fundamentos básicos de matemáticas e estatística que permitan adquirir os coñecementos específicos relacionados coa ciencia dos alimentos e os procesos tecnolóxicos asociados á súa produción, transformación e conservación |
|
A4 |
Coñecer e comprender as propiedades físicas e químicas dos alimentos, así como os procesos de análise asociados ao establecemento das mesmas |
|
A5 |
Coñecer e comprender as operacións básicas na industria alimentaria |
|
A6 |
Coñecer e comprender os procesos industriais relacionados co procesamento e modificación de alimentos |
|
A7 |
Coñecer e comprender os conceptos relacionados coa hixiene durante o proceso de produción, transformación, conservación, distribución de alimentos; isto é, posuír os coñecementos necesarios de microbioloxía, parasitoloxía e toxicoloxía alimentaria; así como o referente á hixiene do persoal, produtos e procesos |
|
A8 |
Coñecer e comprender os sistemas de calidade alimentaria, así como todos os aspectos referentes á normalización e lexislación alimentaria |
|
A9 |
Coñecer e comprender aspectos básicos de economía, técnicas de mercado, xestión e marketing agroalimentario |
|
A10 |
Coñecer e comprender os sistemas de xestión ambiental relacionados cos procesos produtivos da industria alimentaria |
|
A11 |
Coñecer e comprender os aspectos culturais relacionados co procesamento e consumo de alimentos |
|
A12 |
Capacidade para fabricar e conservar alimentos |
|
A13 |
Capacidade para analizar alimentos |
|
A14 |
Capacidade para controlar e optimizar os procesos e os produtos |
|
A15 |
Capacidade para desenvolver novos procesos e produtos |
|
A16 |
Capacidade para xerir subprodutos e residuos |
|
A17 |
Capacidade para analizar e avaliar os Riscos Alimentarios |
|
A18 |
Capacidade para xerir a seguridade alimentaria |
|
A19 |
Capacidade para avaliar, controlar e xerir a calidade alimentaria |
|
A20 |
Capacidade para implementar sistemas de calidade |
|
A21 |
Capacidade para asesorar en procesos de comercialización e distribución de produtos |
|
A22 |
Capacidade para realizar educación alimentaria |
|
A23 |
Capacidade para asesorar legal, cientifica e tecnicamente á industria alimentaria e aos consumidores |
Sinale B
|
Código |
Resultados de Formación e Aprendizaxe Transversais |
|
B1 |
Capacidade de organización e planificación |
|
B2 |
Capacidade de análise e síntese |
|
B3 |
Capacidade de comunicación oral e escrita tanto na lingua vernácula como en linguas estranxeiras |
|
B4 |
Coñecementos básicos de informática |
|
B5 |
Capacidade de xestión da información |
|
B6 |
Adquirir capacidade de resolución de problemas |
|
B7 |
Adquirir capacidade na toma de decisións |
|
B8 |
Capacidades de traballo en equipo, con carácter multidisciplinar e en contextos tanto nacionais como internacionais |
|
B9 |
Habilidades nas relacións interpersoais |
|
B10 |
Recoñecer a diversidade e a multiculturalidade |
|
B11 |
Habilidades de razoamento crítico |
|
B12 |
Desenvolver un compromiso ético |
|
B13 |
Aprendizaxe autónoma |
|
B14 |
Adaptación a novas situacións |
|
B15 |
Creatividade |
|
B16 |
Liderado |
|
B17 |
Coñecemento doutras culturas e costumes |
|
B18 |
Iniciativa e o espírito emprendedor |
|
B19 |
Sensibilidade en temas ambientais |
|
B20 |
Motivación pola calidade |