Tema |
Subtema |
TEMA1. CONCEPTO DE SAÚDE E ENFERMIDADE
|
1. Concepto clásico de saúde
2. Concepto de saúde da OMS
3. Novas achegas ao concepto de saúde
4. Enfermidades. Clasificación
|
TEMA 2. FACTORES DETERMINANTES DA SAÚDE |
1. Concepto de Lalonde
2. Importancia dos diversos factores
3. Actuacións sanitarias |
TEMA 3. SAÚDE PÚBLICA E SAÚDE COMUNITARIA |
1. A saúde pública clásica
2. Concepto actual de saúde pública
3. A saúde comunitaria
4. Enfermaría no contexto da saúde pública. Atención comunitaria
|
TEMA 4. DEMOGRAFÍA SANITARIA |
1. Concepto
2. Fontes de información demográfica
3. Demografía estática
4. Demografía dinámica
5.- Estudo do desenvolvemento das poboacións e a súa repercusión sobre a saúde. |
TEMA 5. EPIDEMIOLOXÍA
|
1. Concepto
2. Obxectivos
3. O método epidemiolóxico
|
TEMA 6. A MEDICIÓN DA ENFERMIDADE |
1. Medidas de frecuencia de enfermidade: incidencia e prevalencia
2. Medidas de asociación e medidas de impacto
3. Causalidade |
TEMA 7. ESTUDOS EPIDEMIOLÓXICOS |
1. Clasificación dos estudos
2. Estudos descritivos
3. Estudos de cohortes e caso-control
4. Estudos experimentais: ensaios clínicos
|
TEMA 8. IMPORTANCIA DO MEDIO NA SAÚDE |
1. Augas de consumo
2. Augas residuais
3. Residuos sólidos.
4. Contaminación ambiental
5. Control de plagas
6. Control sanitario de alimentos
7. Vacunación
8. Urbanización |
TEMA 9. OS AXENTES VIVOS E A SÚA IMPORTANCIA NA SAÚDE HUMANA |
1. Conceptos xerais
2. Estrutura e clasificación
3. Relacións e interaccións
4. Parasitos nos microorganismos |
TEMA 10. MICROORGANISMOS EUCARIOTAS
|
1.- Protozoos
2.- Fungos
3.- Algas
|
TEMA 11. MICROORGANISMOS PROCARIOTAS: AS BACTERIAS |
1. Morfoloxía, fisioloxía e clasificación
2. Bacterias gram (+) e gram (-)
3. Mecanismos de patoxenicidade
4. Grupos principais de bacterias
|
TEMA 12. OS VIRUS |
1. Concepto e características xerais
2. Tipos de virus e mecanismos de acción
|