Guia docente 2013_14
E. U. de Enfermería (Ourense)
Grao en Enfermaría
 Materias
  Farmacoloxía e dietética
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Coñecer o uso e a indicación de produtos sanitarios vinculados aos coidados de enfermaría.
saber
A2
Coñecer os diferentes grupos de fármacos, os principios da súa autorización, uso e indicación, e os mecanismos de acción dos mesmos.
saber
A3
Coñecer e valorar as necesidades nutricionais das persoas sas e con problemas de saúde ao longo do ciclo vital, para promover e reforzar pautas de conduta alimentar saudable.
saber
saber facer
A4
Utilización dos medicamentos, avaliando os beneficios esperados e os riscos asociados e/ou efectos derivados da súa administración e consumo.
saber
saber facer
A5
Identificar os nutrientes e os alimentos en que se atopan
saber
A6
Identificar os problemas nutricionais máis habituais e seleccionar as recomendacións dietéticas adecuadas
saber
saber facer
A7
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000