Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química física
   Contidos
Tema Subtema
1.- Conceptos fundamentais de termodinámica Definicións. Ecuacións de estado. Gases Reais. Calor. Traballo. Capacidade Calorífica. Determinación da enerxía interna. Entalpía. Dependencias da Temperatura.
2.- Entropía e segunda e terceira lei da Termodinámica. Primeiro principio e segundo principio. Lei de Gibbs. Máquinas Térmicas. Entropía. Cálculos de Entropía. Calor estándar. Bombas de calor. Refrixeradores. Dependencia da entropía coa temperatura e a presión. Escalas de temperatura.
3.- Disolucións reais e ideais. Definicións. Diagramas de temperatura e presión. Presión osmótica. Lei de Henry. Equilibrio quimico en disolucións.
4.- Disolucións de electrolitos e non electrolitos. Concentración. Solubilidade. Disolucións ideais. Lei de Raoult. Disolucións reais. Disolucións diluidas ideais. Lei de Henry. Propiedades termodinámicas: actividade e coeficiente de actividade. Propiedades de mestura. Propiedades coligativas.
5.- Equilibrio químico. Equilibrio químico en sistemas gasosos. Equilibrio químico en disolución. Equilibrio químico en sistemas heteroxéneos. Efecto da temperatura e a presión sobre a constante de equilibrio. Ecuación de Van't Hoff.
6.- Cinética das reaccións Velocidade de reacción: ecuación de velocidade. Integración e determinación das ecuaciones cinéticas. Métodos experimentais de estudo da velocidade de reacción. Efecto da temperatura sobre a velocidade: enerxía de activación e estado de transición. Mecanismos de reacción. Catálise.
7.- Estrutura e propiedades das macromoléculas. Introdución. Métodos para determinar a masa molecular das macromoléculas. Conformación e configuración. Coloides.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000