Guia docente 2012_13
Facultade de CC. Sociais e da Comunicación
Grao en Comunicación Audiovisual
 Materias
  Guión, produción e realización para programas de entretemento
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
1. Coñecemento e aplicación das técnicas e procesos de produción e difusión audiovisuales nas súas diversas fases, desde o punto de vista da organización e xestión dos recursos técnicos, humanos e presupuestarios en soporte de vídeo e TV
saber facer
A2
2. Coñecemento do manexo das técnicas e as tecnoloxías audiovisuales en función das súas capacidades expresivas
saber
A4
3. Coñecemento e aplicación dos diferentes mecanismos e elementos da construción do guión atendendo a diferentes formatos, tecnoloxías e soportes de produción
saber
saber facer
A8
4. Coñecementos achega da interrelación imaxe/son desde o punto de vista estético e narrativo aplicado á realización de vídeo e TV
saber
A13
5. Capacidade e habilidade para planificar e xestionar os recursos humanos, presupostarios e medios técnicos, nas diversas fases da produción de programas de entretenemento paraTV
saber
A17
6. Capacidade para crear e dirixir a posta en escena integral de producións de entretenemento para TV, responsabilizándose da posproducción, dirección de actores e axustándose ao guión, plan de traballo e orzamento previo
saber
saber facer
A18
7. Capacidade para planificar e xestionar os recursos técnicos e humanos nas producións mono-cámara e multi-cámara para TV, así como as técnicas e procesos de creación e realización nas distintas fases da produción televisiva
saber
saber facer
A19
8. Capacidade para aplicar técnicas e procedementos da composición da imaxe na realización dun programa de TV, a partir do coñecemento das leis clásicas e dos movementos estéticos e culturais da historia da imaxe
saber
saber facer
A23
9. Capacidade para escribir con fluidez, textos, escaletas ou guions para programas de entretenemento
saber
A26
10. Capacidade para aplicar procesos e técnicas implicadas na organización e xestión de recursos técnicos televisivos e videográficos
saber
saber facer
A29
11. Capacidade para aplicar técnicas e procesos de creación e recursos técnicos ou humanos necesarios para o deseño de produción integral dun traballo audiovisual de entretenemento para TV
saber
saber facer
A31
12. Capacidade para deseñar e concibir a presentación estética e técnica da posta en escena a través das fontes lumínicas e acústicas naturais ou artificiais atendendo ás características creativas e expresivas que propón o director dun proxecto de entretenemento para TV
saber
saber facer
A36
13. Capacidade para recrear o ambiente sonoro dunha produción de entretenimiento para TV, atendendo á intención do texto e da narración mediante a utilización de banda sonora, efectos e soundtrack
saber
saber facer
A38
14. Habilidade para o uso adecuado de ferramentas tecnolóxicas, especialmente informáticas, nas diferentes fases do proceso de realización audiovisual para que os alumnos exprésense a través de imaxes coa calidade técnica imprescindible
saber facer
A40
15. Capacidade para definir proxectos persoais de creación innovadora que poidan contribuír ao coñecemento ou desenvolvemento das linguaxes audiovisuales ou a súa interpretación
saber
A42
16. Capacidade para incorporarse e adaptarse a un equipo audiovisual profesional, facendo compatibles e ata sinérgicos os seus propios intereses particulares e os do proxecto colectivo
Saber estar / ser
A43
17. Capacidade para asumir o liderado en proxectos que requiran recursos humanos e de calquera outra natureza, xestionándoos eficientemente, asumindo os principios da responsabilidade social
Saber estar / ser
A45
18 - Competencias transversais da titulación: Adaptación aos cambios empresariais, capacidade de traballar en equipo, de asumir riscos, de tomar decisións, de autocrítica e conciencia solidaria
Saber estar / ser
B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
19 - Sensibilidade cara á importancia que ten a distribución da produción audiovisual en mercados nacionais e internacionais como medio de difusión, conservación e valorización da cultura galega
Saber estar / ser
B8
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000