Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Materias Primas
   Contidos
Tema Subtema
Bloque I. Introdución á asignatura 1. Concepto clásico e actual das “materias primas na industria alimentaria”
2. Importancia das materias primas na seguridade e calidade dos alimentos
3. Enfoque da asignatura: importancia da investigación na mellora das materias primas tradicionais e na búsqueda e desenvolvementeo de procesos de utilización de novas materias primas
Bloque II. Caracterización bioquímica e nutricional dos compoñentes básicos das materias primas 1. Importancia do contido e actividade de auga
2. Propiedades físico-químicas e sensoriais máis relevantes dos principais grupos de biomoléculas que constitúen os alimentos
3. Importancia nutricional e funcional de cada unha das biomoléculas dos alimentos
4. Ingredientes funcionais: moléculas bioactivas, probióticos, prebióticos
Bloque III. A biotecnoloxía e as materias primas na industria alimentaria 1. A biotecnoloxía. Principios básicos
2. A biotecnoloxía coma ferramenta de innovación na industria alimentaria
Bloque IV. Os subproductos da industria alimentaria coma fontes de materias primas 1. Identificación de subproductos aptos para a obtención de materias primas para a industria alimentaria
2. Desenvolvemento dos procesos de elaboración e transformación
Bloque V. Novas materias primas 1. Definición de "novos alimentos". Lexislación básica
2. Búsqueda de novas fontes de materias primas de interese e desenvolvemento dos procesos de obtención e transformación adecuados ás esixencias da industria alimentaria
Bloque VI. As materias primas tranxénicas 1. Os alimentos tranxénicos coma caso particular de "novos alimentos"
2. Estado actual da investigación en produción, seguridade alimentaria e consecuencias ambientais
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000