Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química analítica
   Metodoloxía docente
Metodoloxías   ::  Guia de metodoloxias docentes
  Descrición
Actividades introdutorias Comézase o programa realizando actividades que *evidencien o nivel de coñecementos do alumno na materia. Razóase e xustifica o contido da *asignatura e a súa metodoloxía para *adqusición das competencias que han de alcanzar
Sesión maxistral A profesora desenvolverá, de forma *interactiva e co apoio de medios *audiovisuales, os distintos temas do programa. Trataranse *especialmente os aspectos fundamentais da materia e/ou que resulten de maior *complejidad para a aprendizaxe autónoma do alumno.
Seminarios Nos *seminarios levarase a cabo a discusión e resolución de cuestións, problemas *numéricos e problemas *analíticos reais. Nuns casos, propoñeranse nos *boletines (dispoñibles na plataforma *Tem@) para que cada alumno trate de resolvelos *previamente e noutros casos, propoñeranse as actividades durante o *seminario para traballar en pequenos grupos
Prácticas de laboratorio Nas clases de laboratorio, complementarias das de aula, tratarase de que o alumno desenvolva a capacidade de observación, *ordenación, tratamento e interpretación dos resultados obtidos, así como destreza no manexo do material que esixen os distintos métodos *analíticos *estudiadosDurante as sesións prácticas, cada alumno irá recollendo no seu caderno de laboratorio todas aqueles aspectos de importancia sobre o traballo realizado: teóricos e de procedemento, así como de cálculos necesarios e interpretación de resultados
Presentacións/exposicións Os alumnos en pequeno grupo elaborarán un documento sobre un aspecto ou tema concreto da *asignatura, polo que supoñerá a procura e recolleita de información, lectura e manexo de *bibliografía, redacción, exposición...
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000