Guia docente 2011_12
E.U. de Enfermería (Ourense)
Grao en Enfermaría
 Materias
  Enfermaría comunitaria I
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. CONCEPTO DE SAÚDE E ENFERMIDADE 1.1. Concepto clásico de saúde
1.2. Concepto de saúde da OMS
1.3. Enfermidade. Etapas da enfermidade
TEMA 2. FACTORES DETERMINANTES DE SAÚDE 2.1 Biología humana
2.2. Estilo de vida
2.3. Contorna
2.4. Servizos sanitarios
TEMA 3. SAÚDE PÚBLICA E SAÚDE COMUNITARIA 3.1. Saúde pública clásica e saúde pública actual
3.2. Atención primaria de saúde
3.3. Enfermería comunitaria
TEMA 4. EPIDEMIOLOGÍA 4.1. Método epidemiológico
4.2. Medidas de frecuencia de enfermidade
4.3. Tipo de estudos epidemiológicos
4.4. Vixilancia epidemiológica
TEMA 5. IMPORTANCIA DO MEDIO NA SAÚDE 5.1. Medioambiente, saúde e problemas sanitarios
5.2. Contaminación atmosférica e saúde
5.3. Contaminación do chan e das augas
5.4. Contaminación física
5.4.1. Contaminación por radiacións
5.4.2. Contaminación térmica
5.4.3. Contaminación por ruído e baixas frecuencias
TEMA 6. Os AXENTES VIVOS E A súa IMPORTANCIA NA SAÚDE HUMANA 6.1. Bacterias, virus e outros patógenos
6.2. Enfermidades transmisibles
6.3. Enfermidades segundo o enfoque epidemiológico de risco
6.3.1. E. de transmisión aérea
6.3.2. E. de transmisión hídrica e alimentaria
6.3.3. E. susceptibles de inmunoprevención
6.3.4. E. emerxentes
6.3.5. Zoonosis e enfermidades transmitidas por vectores6.3.6. E. relacionadas coa inmunodepresión
TEMA 7 MEDIDAS DE SANEAMIENTO 7.1. Desinfección
7.2. Esterilización
7.3. Desinsectación
7.4. Desratización
TEMA 8. PRECAUCIÓNS UNIVERSAIS 8.1. Vacunación contra hepatitis B
8.2. Lavado de manos
8.3. Los guantes
8.4. Protección ocular y facial
8.5. Batas
8.6. Equipamiento de atención al paciente
8.7. Control ambiental
8.8. Ubicación de los pacientes
8.9. Salud ocupacional
Educación
Adhesión a las precauciones
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