(*)Introdución *DefinicionesBreve introdución histórica da fermentación *industrialTendencias actuais da fermentación *industrialCinética *microbiana Bases *bioquímicas e *microbiológicas Medida do crecemento *microbiano *Cinética do cultivo *discontinuo Influencia dos factores ambientais Medios de cultivo *Parámetros da fermentación: rendementos e *productividades.*Birreactores en continuo *Quimiostato Sistemas continuos *multietapa *Quimiostato con *recirculación de *biomasa Operación en *fed-*batchBiorreactores non *convencionalesIntroducción.Consideracións sobre operación *discontinua e continua.*Reactores *completamente mesturados axitados *mecánicamente.*FCTA (*Fermentador Continuo de Tanque Axitado).*FCTAs en Serie.*Fermentadores de *Membrana *Biorreactores baseados no concepto de fluxo en *pistón (*FCFP).*Reactores de Leito Fixo.*Biorreactores *pulsantes.*Fermentadores *troncocónicos.*Fermentadores de *Membrana.*Fermentadores de Fluxo Cruzado.*Biorreactores axitados por fluídos.Columnas de *Burbujeo.*Fermentadores *Air-*lift.Columnas de *Burbujeo fronte a *Fermentadores *Air-*lift.Deseños para Procesos Inhibidos por Produtos.*Biorreactores con separación “in situ” de produto.*Reactores de *membrana líquida.Industrias *fermentativas clásicas:Cervexa, *sidra, *cava, whisky, *brandy, *yogurt, *kefir, *vinagre, *levadura de *panificaciónProductos obtidos por procesos *fermentativosXilitol, acedo *láctico, acedo *cítrico, *carotenoides, *S.*C.*P., *enzimas, utilización de *enzimas en industrias de *zumosNuevas *tendenciasSe utilizarán artigos de investigación *relativamente recentes para comentar os aspectos estudándose *actualmente no campo das fermentacións |
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