Guia docente 2011_12
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Tecnoloxía Enzimática
   Contidos
Tema Subtema
Bloque I. Fundamentos
Natureza e estructura química. Centro activo. Especificidade. Nomenclatura e clasificación. Bases de datos de enzimas.
Bloque II. Análise da actividade enzimática e mecanismos de acción

Métodos para a determinación da velocidade de reacción e cuantificación de enzimas. Mecanismos de catálise. Exemplos de distintos tipos de reacciones enzimáticas
Bloque III. Mellora de enzimas

Métodos para a estabilización de enzimas. Xenómica, Proteómica e Bioinformática aplicadas a investigación na busca de novos enzimas e a mellora das propiedades catalíticas e a estabilidade das existentes
Bloque IV. Aplicacions industriais dos enzimas

Papel dos principais enzimas de interés na industria alimentaria. Estado actual e perspectivas de futuro.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000