Guia docente 2011_12
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Lexislación
   Metodoloxía docente
Metodoloxías   ::  Guia de metodoloxias docentes
  Descrición
Sesión maxistral 5 sesións maxistrais de 50 minutos, con apoio de presentacións en Power-point e lousa, nas que se desenvolverán os aspectos máis complexos e importantes de cada bloque expostos nos contidos desta materia.
Seminarios Os seminarios terán unha tripla finalidade:
(a) resolución de casos prácticos relacionados cos distintos temas da materia que permitirán profundar e aplicar os contidos expostos nas sesións maxistrais así como fomentar o debate no aula.
(b) corrección e interpretación dos problemas e exercicios realizados polo alumno de forma autónoma.
(c) resolución de posibles dúbidas sobre calquera aspecto da materia.
Resolución de problemas e/ou exercicios Resolución individual por parte dos alumnos de boletíns con cuestións prácticas da materia. Estes boletíns serán recolleitos, corrixidos e avaliados.
Traballos tutelados Elaboración individual ou en grupo (en función do número de persoas matriculadas nesta materia) dun traballo guiado e tutelado mediante tutorías por parte do profesorado. A realizaciión deste traballo, relacionado con aspectos da industria alimentaria, leva a procura de información que deberá ser analizada e xestionada correctamente para finalmente presentala de forma oral ao resto de compañeiros.
Presentacións/exposicións Cada traballo tutelado presentarase ao resto de compañeiros na última clase a través dunha exposición realizada en power-point (20 min)
Eventos docentes e/ou divulgativos Os alumnos deberán asistir a unha das conferencias publiciatadas para o próximo curso relacionadas co ámbito da calidade e seguridade alimentaria. Deberá presentar un pequeno informe onde se recollan as principais ideas da msima.
Titoría en grupo A tutoría, en grupo ou de individualizada, terá como finalidade guiar e supervisar os traballos tutelados que deberán presentar os alumnos da materia
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000