Guia docente 2011_12
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencias Ambientais
 Materias
  Análise instrumental
   Contidos
Tema Subtema
(*)UNIDADE *DIDÁCTICA I. Introdución á Análise *Instrumental e ao Proceso *Analítico. (*)TEMA 1. O proceso *analítico.TEMA 2. Métodos *analíticos.TEMA 3. Propiedades *analíticas de calidade.TEMA 4. Introdución aos métodos *instrumentales de análises.
(*)UNIDADE *DIDÁCTICA *II: Métodos Ópticos. (*)TEMA 5. Métodos ópticos: *Generalidades. TEMA 6. *Espectroscopía de *absorción *molecular *UV-*vis. TEMA 7. *Espectroscopía de *luminiscencia *molecular. TEMA 8. *Espectroscopía de *infrarrojo. TEMA 9. *Espectroscopía atómica.
(*)UNIDADE *DIDÁCTICA *III: Métodos *Electroquímicos. (*)TEMA 10. Métodos *electroquímicos: *Generalidades. TEMA 11. *Electrodos.TEMA 12. *Potenciometría.
(*)UNIDADE *DIDÁCTICA *IV: Métodos *Cromatográficos. (*)TEMA 13. *Cromatografía: *Generalidades. TEMA 14. *Cromatografía plana. TEMA 15. *Cromatografía líquida de alta resolución. TEMA 16. *Cromatografía de gases.
(*)UNIDADE *DIDÁCTICA *V: Outras técnicas *instrumentales. (*)TEMA 17. Outras técnicas *instrumentales.
(*)PRÁCTICAS DE LABORATORIO.A. MÉTODOS ÓPTICOS: 4*B. MÉTODOS *ELECTROQUÍMICOS: 3*C. MÉTODOS *CROMATOGRÁFICOS: 3 (*)PRÁCTICAS DE LABORATORIO.1. *Determinación de cromo e *manganeso nunha mostra de chan mediante *Espectrofotometría *UV-*vis.2. Valoracións *fotométricas mediante *Espectrofotometría *UV-*vis.3. *Determinación de *manganeso en zumes mediante *Espectroscopía de *Absorción Atómica (medida directa e previa *adición *standard).4. *Determinación de *quinina en augas *tónicas mediante *Espectroscopía de *Fluorescencia.5. Medida do *pH e valoración *potenciométrica do grado de *acidez do leite.6. *Determinación do contido en *fluor en augas mediante un *electrodo *selectivo.7. Análise *potenciométrico do mel.8. *Determinación de acedo *málico nunha mostra de viño por *Cromatografía en Capa Fina.9. *Determinación de *xilitol nun *hidrolizado de madeira por *CLAE *ó *HPLC.10. *Determinación de alcohois superiores en viños por *Cromatografía en Fase *Gaseosa (método de *calibración externa e método do patrón interno).
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